Drie generaties knowhow ten dienste van de beeldende kunstenaar

Art Casting is vandaag één van de grootste kunstgieterijen in Europa. We stellen onze multidisciplinaire, technische kennis, ervaring en ruime productie-infrastructuur ten dienste van de beeldende kunstenaar en zijn/haar galerij.

Onze ‘one stop’ totaaloplossing maar vooral onze persoonlijke betrokkenheid ‘ontzorgen’ de kunstenaar zodat deze zich ten volle op het artistieke kan concentreren.

Onze aanpak

Intakegesprek

Diepgaande bespreking met als leidraad het beoogde eindresultaat en de specifieke verwachtingen van de kunstenaar. In onze ateliers duiden we alle technische uitvoeringsmogelijkheden met specifieke voorbeelden.

Offerte

Van zodra al uw wensen en vereisten besproken zijn, bepalen we per project de technische aanpak, de budgettering van de kosten en bespreken we de planning/leveringstermijn.

Productie

Bij elke artistiek-kritische fase tijdens de productie vragen we de kunstenaar om evaluatie en goedkeuring. Pas daarna start de volgende fase. De kunstenaar heeft de volledige regie in handen en kan op elk moment bijsturen.

Transport/installatie

Indien gewenst staat Art Casting in voor het verpakken, vervoeren en installeren van het kunstwerk (inclusief sokkel, fundering …), zowel in het binnen- als buitenland.

Troeven

Samenwerken met Art Casting

Art Casting stelt alles in het werk om de uitverkoren technisch-artistieke partner te zijn van de kunstenaar.

  • Focus op een hoge afwerkingskwaliteit door technisch vakmanschap.
  • Innoverende uitvoerings- en afwerkingsmogelijkheden.
  • Breed aanbod van diensten = van modelfabricatie tot en met installatie in binnen- en buitenland.
  • Professioneel projectmanagement = respect voor budget en deadlines.
  • Grote productiecapaciteit = +/- 50 medewerkers.
  • Ruime ervaring en aangepaste infrastructuur voor complexe en grote kunstprojecten.